Home > Analys: Electrolux har fått säljsignal

Analys: Electrolux har fått säljsignal

Vad har hänt?

Vi skrev i vår analys av Electrolux den 18 juli att aktien skulle få en köpsignal om aktien stängde över motståndet vid ca 143 kr.

Den formation som Electrolux B då bröt ur indikerade att aktien hade potential att gå upp till ca 163 kr. Vi siktade emellertid först och främst på en uppgång till de starka motstånden vid ca 154 kr och ca 158 kr.

Electrolux B fick köpsignalen och gick sedan upp till 158,6 kr som högst den 6 augusti.

Analys Electrolux

Nu ser dock situationen något annorlunda ut för Electrolux B. Aktiekursens utveckling har givit i från sig en hel del svaghetssignaler.

Detta trots att den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, liksom den korta trenden fortfarande är uppåtriktad .

Bland annat fick Electrolux B en säljsignal då aktien gick under ett stöd vid ca 154 kr. Samtidigt bröts då en uppåtgående trendlinje. Electrolux B handlas i skrivande stund på 152 kr.

Stochastic- och MacD-indikatorerna har båda visat på negativ divergens relativt aktiekursen de senaste veckorna. Indikatorerna har också givit andra säljindikationer då de fallit ner från överköpta lägen.

Läget är också känsligt då börsen i sin helhet ser ut att vara i närheten av en topp. Se vår analys av OMXS30 den 13 augusti.

Skulle vi nu vara nära slutet på sommarrallyt så kan en konjukturkänslig aktie som Electrolux vara extra utsatt. Särskilt om sommarens uppgång bara vara en uppåtriktad rekyl i en större nedåtgående trend.

Electrolux B har de närmast viktiga horisontella stödnivåerna vid ca 143 kr, 136 kr, ca 129 kr och ca 124 kr. Aktien har också en uppåtgående trendlinje som i dagsläget ger stöd vid ca 131 kr.

Motståndsnivåer finns vid ca 154 kr och ca 158 kr. Skulle aktien, mot förmodan, orka etablera sig över 158 kr får aktien en ny köpsignal. Då siktar vi på uppgångar till ca 163 kr och kanske också till ett gammalt motstånd vid ca 169 kr.

Har man inte tagit hem sin vinst tidigare på innehav i Electrolux B när aktien var uppe på 154-158 kr så rekommenderar vi emellertid att man överväger att göra det nu. Kanske kan vi få en rekyl upp till 154-158 kr igen, men läget är osäkert.

Blankar man på de säljsignaler som aktien nu givit så rekommenderar vi att man gör det med relativt blygsamma positions storlekar. Detta då den långa trenden fortfarande är uppåtriktad. Sikta på nedgångar till 143 kr och 136 kr i första hand.

Använd i så fall också eventuella uppåtrekyler till i närheten av motståndsnivåerna till att blanka. Detta för att få så gynnsamma ingångskurser som möjligt.

Vid blankning så blir stop loss bevakningen extra viktig. Stop loss om aktien stänger över 159 kr. Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Analys Electrolux
Electrolux B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.