Home > Analys: Electrolux kraftansamlar inför ett utbrott…

Analys: Electrolux kraftansamlar inför ett utbrott…

Electrolux B samlar kraft i en stigande triangelformation inför ett förmodat utbrott genom motståndet runt 269 kr. Så länge som aktien handlas ovanför stödet vid 249 kr är förutsättningarna goda för ett positivt utbrott.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Electrolux B aktien har brutit sig fri på ovansidan av ett större handelsintervall mellan 51 och 200 kr där aktien varit fastlåst sedan 2007. Konsolideringen har tagit sig form av en större triangelformation, vilket ger ett indikativt långsiktigt prisobjektiv i närheten av 340 kr, så länge som aktien handlas ovanför utbrottsnivån vid den psykologiskt viktiga 200 kr nivån.

Aktien har efter en toppnotering på 283.10 kr haft en rekylfas som tagit aktien ned för ett test av stödet runt 231 kr och täckt igen ett mindre gap som bildades i slutet av januari. Aktien har därefter bildat en stigande triangelformation där köpare kommit in på allt högre nivåer vilket ofta leder till ett utbrott på ovansidan. Så länge som aktien handlas ovanför förra swing botten runt 249 kr finns det goda förutsättningar för ett positivt utbrott.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl i närheten av stödet i form av den stigande trenden runt 255 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 248 kr. Målkurs sätts till tidigare topp runt 280 kr.

Skulle aktien mot förmodan bryta igenom lågpunkten vid 249 kr är detta ett tydligt svaghetstecken som öppnar upp för en nedgång mot 241 följt av 229 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns runt 249 följt av 241kr. Motstånd vid 264 följt av 283 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto