Home > Analys: Elekta har fått köpsignaler

Analys: Elekta har fått köpsignaler

Elekta B har i år gått upp med 14,4% räknat på kursen i skrivande stund på 340,7 kr. Aktien toppade i år av på 363 kr den 20 april och gick sedan ner till som lägst 306,5 kr den 28 juni.

Efter denna nedgång har nu Elekta B i stället vänt uppåt och fått en köpsignal när aktien gick över en motståndsnivå vid ca 329 kr.

Köpsignalen innebar också att Elekta B bröt upp ur en upp- och nedvänd huvudskuldra-formation som indikerar att aktien har potential att gå upp till drygt 350 kr.

Elekta B har ett relativt starkt motståndsområde kring 350-360 kr. Aktien har i det intervallet dessutom en uppåtgående trendlinje vid ca 354 kr som nu fungerar som ett motstånd.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad. Även den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, är uppåtriktad sedan några dagar tillbaka.

Stochastic-indikatorn är på höga nivåer och indikerar att Elekta B är överköpt. En aktie kan emellertid fortsätta att vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Elekta B har de närmast liggande stödnivåerna vid ca 329 kr, ca 316 kr, vid ca 306-310 kr och vid ca 300 kr.

Har man kortsiktiga aktiepositioner i Elekta B rekommenderar vi att man överväger att sälja dessa i området kring 350-360 kr. Alternativt att flytt upp sina stop losser väldigt nära aktiekursen om Elekta B kommer upp till dessa nivåer.

Risken ser nämligen ut att vara stor att aktien kommer att få problem att etablera sig över denna nivå. Skulle sedan Elekta, mot förmodan, i alla fall etablera sig över 360 kr kan man i så fall köpa tillbaka sina positioner.

Gör Elekta B en nedåtriktad rekyl ned till stödnivån vid ca 329 kr kan man överväga att köpa aktien. Sikta i så fall på uppgångar till ca 350-360 kr. Stop loss om aktien skulle stänga under 316 kr.

Elekta B (Dagsdiagram)
Elekta B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.