Home > Analys: Elekta kraftansamlar ovanför utbrottsnivån!

Analys: Elekta kraftansamlar ovanför utbrottsnivån!

Elekta aktien har efter en utlöst köpsignal inlett en mindre kraftansamlingsfas ovanför utbrottsnivån… vilket skapar en andra chans för ett köp med reducerad risk.

Elekta aktien har under en lång tid tillhört en av de aktier som varit en rejäl underpresterare på Stockholmsbörsen. Detta förhållande har de senaste månaderna ändrats rejält då aktien brutit sig loss på ovansidan från en längre tids kraftansamlingsfas mellan 56 och 75kr.

Aktien har efter en toppnotering på 85.50kr rekylerat tillbaka ned till utbrottsnivån där aktien funnit stöd strax därovan och bildat en ny kraftansamlingsfas. Så länge det tidigare utbrottet förblir intakt, d.v.s. att aktien inte stänger under 75kr de kommande veckorna är oddsen goda för fortsatt uppgång mot 85 följt av 91kr.

Vi ser vidare test av 76kr som en attraktiv ingångsnivå då en stoploss kan placeras mycket snävt i förhållande till potentialen på ovansidan. Målkursen sätts konservativt till 90kr med reservation för möjligheten av ett test av tidigare toppnotering om denna nivå passeras signifikant.

Elekta
Entré köp 76kr Ticker EKTAB
Målkurs 90kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 73kr P/E 147
Senaste 77.80kr Direkt avk. 0.64%

Skulle aktien visa svaghet genom att på veckobasis signifikant stänga under 75kr har aktien gått tillbaka till det tidigare handelsområdet vilket öppnar upp för vidare nedgång mot 69 följt av 65kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto