Home > Analys: Elekta närmar sig attraktiv ingångsnivå.

Analys: Elekta närmar sig attraktiv ingångsnivå.

Medicinteknikföretag Elekta uppvisar underliggande positiva tongångar, sedan stora nedgången från årshögsta i maj. Sakta men säkert rör sig bolagets aktie vidare norrut i samklang med MA 200, och vi upplever nu kraftsamling inför uppgång…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Elekta har upplevt en tydligt positiv tongång sedan sommaren 2016. Startskottet inleddes redan kring 56 kronor, och lyckades ta oss ända till strax under 100 kronor tidigare i maj.

Sedan det stora raset, och nedgången under maj som trots allt innebär att vi fortfarande noteras upp +1.60 procent sedan årsskiftet, har vi sedan början av juni vänt på tongångarna.

Vi bedömer att vi upplever underliggande köpstyrka och kraftsamling bakom kulisserna, då vi heller ej noterat någon signifikant säljstyrka vid mindre rekyler.

Den mindre uppgång vi nu upplevt sedan två veckor tillbaka, bearbetar samtidigt det långsiktiga vägskälet i form av 200 dagars glidande medelvärde, som pekar norrut.

Aktien handlas även just nu kring tekniska nyckelnivån vid 83 kronor, vilket innebär att vi tror på en uppgång vid etablering däröver.

Vi ser därmed en attraktiv inledande ingångsnivå redan vid 83.50 kronor, som vi bedömer har hög sannolikhet för en inledningsvis rörelse upp till 87.50 kronor.

Under resans gång räknar vi med mindre besök av säljare redan vid 85 kronor. Även här noteras just nu 100 dagars glidande medelvärde.

Vi sätter en kort stop redan vid 81.50, för att begränsa en eventuell nedgång, om det nu mot förmodan skulle visa sig att vi får en falskt etablering över 83 kronor.

Efter tidigare rapportbesvikelse, visar nu en prognossammanställning från SME Direkt att analytikerna väntar sig ett genomsnitt justerat ebita-resultat på 1.6555 miljoner kronor för 2017/2018, vilket var en av anledningarna till det stora fallet den 1 juni.

Vi tror att detta kan ligga som en god grund och skapa viss positivitet framöver. Förväntningarna är lågt skruvade, och minsta lilla positivitet skulle bidra med ryck norrut…

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

Analys: Elekta närmar sig attraktiv ingångsnivå.

Elekta
Entré köp 83.00 kr Ticker EKTA B
Målkurs 87.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 81.50 kr P/E 255
Senaste 81.95 kr Direkt avk. 1.2%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto