Home > Analys: Elekta närmar sig attraktiv ingångsnivå.

Analys: Elekta närmar sig attraktiv ingångsnivå.

Elekta har visat positiva signaler då aktien forcerat MA 200 som tidigare varit ett starkt motstånd på ovansidan. Aktien står nu inför ett återtest av MA 200 ovanifrån vilket utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Elekta aktien har tidigare varit en favorit bland blankningsaktörerna vilket varit gynnsamt då aktien handlats i en fallande trend och tydligt respekterat motståndet i form av det fallande jämviktsvärdet MA 200. Aktien bröt igenom det stigande MA 200 under oktober 2013 efter att uppvisat en mindre dubbeltopp runt 115 kr.

Då aktien under den tidigare nedgångsfasen navigerat efter MA 200 på nedsidan är det sannolikt att detta förhållande blivit omvänt då aktien i början av året bröt igenom MA 200 på ovansidan. Aktien nådde som högst 91.30 kr och har de senaste veckorna haft en något svagare utveckling som tagit aktien ned i närheten av det sidåtgående MA 200 vilket utgör ett kraftfullt stöd.

Så länge som aktien håller sig ovanför jämvikstvärdet, MA 200, räknar vi med vidare uppgång och för närvarande ser det ut som om aktien håller på att bilda en större bottenformation i form av en huvudskuldra formation.

Vi rekommenderar ett köp runt 82-83 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 80 kr. Målkurs sätt konservativt till 91 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 82 kr. Närmaste motstånd finns vid 91 följt av 95 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto