Home > Analys: Elekta på väg mot motståndet vid det fallande MA-200.

Analys: Elekta på väg mot motståndet vid det fallande MA-200.

Elekta befinner sig i en långsiktigt fallande trend som accelererat under sensommaren efter en svag delårsrapport. Aktien börjar närma sig motståndet vid det fallande MA-200 vilket öppnar upp för ett blankningsläge.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Elekta aktiens långsiktigt fallande trend mynnade i början av sommaren ut i en större sidledes konsolidering mellan 81.50 och 89 kr. Det fanns goda förutsättningar att en forcering av detta motstånd kunde leda till en kursuppgång då aktien var en favorit bland blankarna. Ett brott av motståndet bör leda till att korta positioner täcks samtidigt som utbrottshandlare såg ett köpläge.

Aktien nådde som högst 91 kr och testade det fallande MA -200 underifrån men lyckades inte med en bestående notering därovan. Dagen efter presenterade bolaget en delårsrapport som ledde till ett kraftfullt kursfall genom stödet vid botten av intervallet. Detta utlöste en säljsignal som tagit aktien ned för en lågpunkt på 63.80 kr den 15 oktober.

I samband med botten bildade aktien en reversal candlestick i form av en hammer vilket ger positiva signaler inom den långsiktigt fallande huvudtrenden.

Då aktien tidigare navigerat efter ett stigande MA-200 har detta omvandlats till ett motstånd, då MA-200 vänt till fallande.  Så länge som jämviktsvärdet har en negativ lutning siktar vi in oss på fortsatt kursfall och letar främst efter blankningslägen.

Aktien börjar nu närma sig ett sådant potentiellt läge då aktiens fallande MA-200 ligger runt 85 kr. Skulle aktien de kommande veckorna fortsätta sin motreaktion uppåt i närheten av denna kursnivå uppstår ett mycket fördelaktigt blankningsläge. Nödutgången kan sättas till 3 kr ovanför MA-200 runt 88 kr. Målkursen sätts konservativt i närheten av tidigare bottennotering runt 65 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 70 följt av 63.90 kr. Nämaste motstånd finns vid 85 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto