Home > Analys: Elekta vid vägskäl…

Analys: Elekta vid vägskäl…

Elekta aktien utlöste en stark säljsignal i kölvattnet på en vinstvarning i februari och handlas i en fallande trend. Aktien har likt Electrolux bildat en högre lägsta kurs under utbrottsnivån vilket kan innebära en överraskning på ovansidan om motståndet runt 92 kr forceras.

Elekta aktien har utlöst en säljsignal från en större toppformation i form av en huvudskuldra som varit under bildande sedan oktober 2012. Med tanke på den omfattande tid det tagit att bilda toppformationen jämfört med tiden som aktien varit i en fallande trend är det mer troligt att aktien inte är klar på nedsidan. Prisobjektivet från säljsignalen, runt 66 kr, har heller inte uppfyllts vilket ger stöd för en fortsatt nedgång.

Om man ser på faktorer som kan sönderslå ett negativt scenario är det framförallt aktiens överprestering den senaste tiden i kombination med en högre lägsta kurs jämfört med den lågpunkt aktien uppvisade strax efter den utlösta säljsignalen. Det var liknande ”setup” som visades i Electrolux B, ett större tapp från en toppformation under kraftigt ökad omsättning för att därefter bilda en högre lågpunkt. Detta ledde i Electrolux fall till en kraftig uppgång efter ett bättre delårsresultat än förväntat. Elekta presenterar inte delårsresultat förrän i slutet av maj vilket innebär att en potentiell trigger för en vänding uppåt saknas för tillfället.

Det tidigare stödet runt 92 kr har omvandlats till ett motstånd och så länge som aktien handlas under detta vägskäl är det mer sannolikt för fortsatt kursnedgång. Lyckas aktien ta sig förbi 92 kr nivån är det troligt med en kraftig uppgång till i första hand 100 kr nivån accelererad av korta positioner som tvingas köpa tillbaka.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol EKTA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto