Home > Analys: Ericsson B avvisar jämviktsvärdet…

Analys: Ericsson B avvisar jämviktsvärdet…

Ericsson B aktien handlas i en rekylfas inom den långsiktigt stigande huvudtrenden. Under onsdagen avvisades jämviktvärdet i form av 40 veckor glidande medelvärde, vilket öppnar upp för nedgång mot stödet vid kanalbotten runt 72 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Ericsson B har sedan botten på 40 kr från oktober 2008 handlats inom en stigande trendkanal. I mitten av april visade aktien en ”overshooting” genom kanaltaket vilket ledde till ett ökat säljtryck när aktien handlades tillbaka in i kanalen. En succesiv försvagning det senaste året har tagit aktien ned mot kanalgolvet under februari vilket avvisades på ett kraftfullt sätt genom bildandet av en ”hammer” liknande candlestick formation på veckobasis.

Under onsdagen avvisades det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor, vilket är ett svaghetstecken som sannolikt leder till fortsatt nedgång för ett andra test av kanalgolvet runt 72 kr, vilket i sådana fall utgör en långsiktig ingångsnivå i aktien.

En stoploss placeras förslagsvis till en stängning under 68 kr. Målkurs sätts konservativt till 82 kr med reservation för möjligheten till en återgång till den stigande huvudtrenden om aktien etableras ovanför 83 kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under stödet vid kanalgolvet runt 72 kr finns nästa stödnivå vid 68.50 kr.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto