Home > Analys: Ericsson B brottas med motståndet vid 80 kr…

Analys: Ericsson B brottas med motståndet vid 80 kr…

Ericsson B har nyligen varit nere och framgångsrikt testat stödet vid 72 kr. På kort sikt handlas aktien i en svagt fallande trendkanal i en positiv diagram formation, en så kallad ”handle” formation i en ”Cup and Handle”. Då prisobjektivet från köpsignalen i januari inte blivit uppfyllt är chansen god för en forcering av motståndet runt 80 kr och ett test av tidigare toppnotering runt 86 kr. 

Telefonaktiebolaget L M Ericsson är världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation, med en marknadsandel av 38 % (2012). Det är ett svenskt telekommunikationsföretag med internationell inriktning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 72 följt av 68 kr. Motstånd finns vid 80 följt av 86.40 kr.

Ericsson B har de senaste veckorna återhämtat sig kraftigt efter en kursnedgång i enlighet med en allmänt svag börs. Aktien testade stödet runt 72 kr vid golvet i den svagt fallande trendkanalen.  Trots att trenden är svagt fallande på kort sikt finns det god potential för uppgång då fallet från mars toppen utgör en så kallad ”handle” formation i en cup and handle. Tidigare motstånd vid 72 kr har fungerat som ett stöd, helt i enlighet med förväntan då motstånd omvandlas till stöd och vice versa.

Då aktien tidigare signalerat en långsiktig vändning i form av ett utbrott från en större bottenformation i januari ser det ljust ut for vidare uppgång, speciellt med tanke på att prisobjektivet från bottenformationen inte blivit uppfyllt.

För närvarande brottas aktien med motståndet vid kanaltaket runt 80 kr. Ett optimalt utgångsläge vore en kraftansamling strax under 80 kr under ett par dagars tid och sen ett rejält utbrott under ökad volym, vilket i sådana fall utlöser en köpsignal. Vi har tidigare varit positivt inställda vilket sannolikt bekräftas inom kort om aktien forceras 80 kr nivån.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto