Home > Analys: Ericsson B bryter ned från huvudtrenden.

Analys: Ericsson B bryter ned från huvudtrenden.

Ericsson B har i kölvattnet av en svag delårsrapport brutit stödet runt 71.75 kr i den långsiktigt stigande huvudtrenden. Närmaste stöd på nedsidan finns runt 56.70 följt av 52 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Ericsson B har i samband med en svag delårsrapport brutits stödet runt 71.75 kr i den långsiktigt stigande huvudtrenden. Detta är en klart negativ utveckling då detta stöd vid fyra tidigare tillfällen vänt den fallande trenden. Så länge som aktien handlas under 71.75 kr, som omvandlats till ett motstånd, har minsta motståndets lag vänt till fallande vilket i praktiken innebär att aktien har lättare för att falla än stiga.

På nedsidan finns stöd i form av tidigare bottnar runt 56.70 kr följt av stöd vid kanalbotten i den fallande trendkanal som varat från toppnoteringen från april, runt 52 kr. Skulle aktien nå det sistnämnda utan rekyl däremellan kan det vara läge för ett kortsiktigt ”bottenfiske” då aktien i detta läge är extremt översåld.

I ett långsiktigt perspektiv måste aktien noteras ovanför 71.75 kr följt av vidare uppgång genom det fallande 40 veckor MA runt 81 kr för att läget skall ljusna. Denna utveckling förefaller med den nyligen utlösta säljsignalen som ett mindre sannolikt scenario.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto