Home > Analys: Ericsson B goda förutsättningar för uppgång trots sämre delårsrapport

Analys: Ericsson B goda förutsättningar för uppgång trots sämre delårsrapport

Ericsson B presenterade delårsresultat förra torsdagen som var sämre än förväntat, vilket ledde till en intensiv tillbakagång för aktien. Trots det sämre resultatet finns det goda förutsättningar för uppgång då den positiva diagram formationen i form av cup and handle är intakt. Skulle aktien ta sig ned mot tidigare botten runt 72.30 kr uppstår ett attraktivt köpläge.

Telefonaktiebolaget L M Ericsson är världens största tillverkare av utrustning för att bygga nätverk för mobil kommunikation, med en marknadsandel av 38 % (2012). Det är ett svenskt telekommunikationsföretag med internationell inriktning.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 72.30 följt av 71.70 samt 68 kr. Motstånd finns vid 82 följt av 86.40 kr.

Ericsson B presenterade delårsrapport under torsdagen som var sämre än förväntat men ingen katastrof enligt analytiker från Ålandsbanken. Kortsiktigt har detta lett till en mindre utförsäljning men på längre sikt dominerar den positiva diagram formationen i form av ”cup and handle”. Dessutom handlas aktien fortfarande över den starka stödnivån vid 72.30 kr. Det sämre resultatet har således skapat en möjlighet att komma in på attraktiva nivåer på en aktie som normallt sett utvecklas i linje med omsx30 index.

Då aktien tidigare signalerat en långsiktig vändning i form av ett utbrott från en större bottenformation i januari ser det ljust ut for vidare uppgång, speciellt med tanke på att prisobjektivet från bottenformationen inte blivit uppfyllt.

En justering av den svagt fallande trendkanalen i ”cup” formationen visar ett motstånd vid 82 kr samt stöd vid 71.70 kr, aktien kan således marginellt handlas under det starka stödet vid 72.30 kr utan att för den skull sönderslå det underliggande positiva uppgångs scenario.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto