Home > Analys: Ericsson B i närheten av stöd inför rapport

Analys: Ericsson B i närheten av stöd inför rapport

Ericsson B befinner sig i en rekylfas mot den långsiktigt stigande trenden. Aktien presenterar delårsresultat under torsdagen som sannolikt innebär ett rejält test av det långsiktiga stödet runt 82 kr.

Ericsson-aktien har ett P/E på 24.5 Utdelningen är 2.75 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 3.23 %, vilket är högre än bransch snittet på 2.19 %. Vinst per aktie är 3.45 kr.

Handelsbanken varnar för att förväntningarna är för högt ställda ” Vi bedömer att konsensusförväntningarna fortfarande är för höga. Jämfört med föregående kvartal räknar vi med 7 procent intäktsminskning då många stora kontrakt är på väg att bli färdigställda och valutan varit oförmånlig. Konsensusprognosen ligger på minus 1 procent. Vår rörelseresultatprognos är 13 procent lägre än konsensus”

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns vid den stigande trenden runt 82 kr. Motstånd finns vid tidigare toppar runt 91 samt 97 kr.

Ericsson B har stigit kraftigt på börsen efter den utlösta köpsignalen i början på september och ligger i en tydligt uppåtgående trend. Aktien nådde som högst 90.95 kr och handlas sen en månad tillbaka i en rörelse ned mot den underliggande långsiktigt stigande trenden. Delårsrapporten på torsdag kommer sannolikt ha en avgörande roll på kursutvecklingen. Eftersom aktien är i närheten av stödnivåer i en långsiktigt stigande trend finns det goda förutsättningar för vidare uppgång.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas i en stigande trend det vill säga håller sig ovanför 82 kr nivån. Bryts stödet indikeras svaghet som kan ta aktien ned mot tidigare botten runt 72 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto