Home > Analys: Ericsson B köpsignal utlöst.

Analys: Ericsson B köpsignal utlöst.

Ericsson B har visat underliggande styrka genom att inte få fotfäste på nedsidan efter en forcering av stödet vid 56.50kr. Sedan slutet av februari har aktien på veckobasis avvisat detta stöd ovanifrån vilket speglar en underliggande styrka, som lett till ett utbrott uppåt under gårdagen.

Ericsson B har varit en riktig underpresterare jämfört med börsen som helhet och har tappat nästan 2/3 av börsvärdet från toppen vid 120kr från 2015. I nedgångsfasen har aktien navigerat efter en väl definierad fallande trendkanal där kanaltaket agerat som ett motstånd vid tillfälliga upprekyler.

Aktien har efter en panikutförsäljning i oktober återhämtat hela kursfallet och återigen etablerat sig ovanför 56.50kr som på nytt omvandlats till ett stöd. Utbrottet uppåt sammanfaller med en etablering ovanför kanaltaket och det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor vilket är ett tydligt styrketecken då aktien handlats därunder sedan maj 2015.

Sedan slutet av februari har varje test av 56.50kr ovanifrån avvisats på veckobasis d.v.s. aktien har stängt därovan vilket tydligt speglar en underliggande styrka och tolkas som en ackumuleringsfas inför en substantiell uppgång. Under gårdagen forcerades 60.40kr på ovansidan vilket utlöst en köpsignal och ger klartecken för en ny uppgångsfas mot 66.50 följt av 83.50kr.

Vi rekommenderar återigen ett köp, denna gång runt gårdagens stängningskurs. Nödutgången placeras vid en stängning på veckobasis under 58.50kr, målkurs sätts till 72kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under utbrottsnivån förväntas vidare avstämning av stödet runt 56.50kr.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är utplanande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Ericsson B Company
Entré köp 61.20kr Ticker ERIC B
Målkurs 72kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 58.50kr P/E neg
Senaste 61.20kr Direkt avk. 1.7%

Veckodiagram

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto