Home > Analys: Ericsson B startklar för ny uppgångsfas

Analys: Ericsson B startklar för ny uppgångsfas

Ericsson B har gjort sig startklar inför en ny uppgångsfas, då priset kommit i kapp med jämviktsvärdet och aktien uppvisar relativ styrka mot börsen som helhet.

Ericsson B handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend efter ett positivt utbrott på ovansidan under april 2018. Vid utbrottet uppvisades styrka genom en signifikant omsättnings ökning följt av ett framgångsrikt återtest av 64kr nivån ett par veckor senare. Detta har utlöst en långsiktig köpsignal.

Sedan utbrottet har aktien navigerat efter det stigande jämviktsvärdet MA 40 veckor där aktien inledningsvis handlades på en sträckt nivå, men som de senaste månaderna har justerats vilket gjort aktien startklar för en ny uppgångsfas.

Sedan oktober har aktien bildat en symmetrisk triangelformation vilket tolkas som en kraftansamlingsfas inför en ny uppgångsfas understödd av uppvisad relativ styrka mot börsen som helhet genom stigande lågpunkter när index handlats i en fallande trend.

Så länge som aktien på veckobasis respekterar 75kr nivån som ett stöd är oddsen riktigt goda att vi inom kort ser ett utbrott på ovansidan där 81.50, 88, 97.50 följt av 120kr utgör motstånd. Indikerar triangelformationen att aktien nått halvvägs av uppgångsfasen ges ett potentiellt prisobjektiv strax under toppen från 2015 på 120kr.

Den långsiktiga aktören kan förslagsvis agera för fortsatt uppgång så länge som stödet runt 75kr håller på veckobasis. Flytta sedan upp stop loss allt eftersom aktien rör sig vidare uppåt.

Delårsrapporten för det fjärde kvartalet kom in betydligt bättre med ett justerat rörelseresultat på 2.6 miljarder mot förväntat 1.9 miljarder (genomsnitt av 18 analytikers prognoser) vilket ger en positiv fundamental bild för bolaget.

Ericsson B
Stöd 75 Ticker ERIC B
Motstånd 81.50,88,97.50,120kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 73 P/E neg
Senaste 80.20kr Direkt avk. 1.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen under symbol ERIC B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto