Home > Analys: Ericsson brottas med MA 40…

Analys: Ericsson brottas med MA 40…

Ericsson B har de senaste veckorna brottats med motståndet i form av det sidåtgående jämviktsvärdet MA 40 veckor runt 55kr. En forcering på ovansidan är en positiv utveckling som öppnar upp för ett test av 60kr i första hand.

Vi har tidigare indikerat att Ericsson stod inför en motreaktion uppåt då aktien under september visat bottentendenser i form av en vändnings candlestick. De positiva signalerna bekräftades veckan därpå genom bildandet av en grön stapel.

Aktien har därefter trendat uppåt inom en stigande vecko kanal där kanalbotten runt 51kr utgör ett stöd på nedsidan och MA 40 veckor agerar som ett motstånd på ovansidan. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är tendensen oregelbunden… men det kan vara värt att veta sedan botten för ett par månader sedan har aktien utvecklats starkare än index vilket är en gott tecken när den nuvarande börsrekylen är avklarad.

För närvarande inväntar vi utbrottet uppåt i första hand vilket bekräftas med en veckostängning ovanför 56kr. I detta scenario finns närmaste motstånd vid 57 följt av 60kr.

I ett långsiktigt perspektiv kan en större dubbelbotten ha bildats, detta scenario bekräftas genom en passering av 65kr på ovansidan vilket i sådana fall signalerar vidare uppgång mot 83 följt av 88kr.

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga signifikant under 50kr förväntas ett test av de tidigare bottnarna vid 45kr.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är utplanande.

Ericsson B
Ticker ERIC B
Marknad OMXS Large Cap
P/E neg
Senaste 53.25kr Direkt avk. 1.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto