Home > Analys: Ericsson kraftsamlar inför nya tag!

Analys: Ericsson kraftsamlar inför nya tag!

Ericsson har sedan det tidigare stora fallet i somras haft en stadigt successiv negativ utveckling på börsen. Säljstyrkan har visat framfötterna under denna period, men har sedan senaste två veckorna tappat momentum i samband med att vi stött på teknisk stödnivåer.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter att ha studsat på lägsta notering sedan 2008 under hösten av 2016, steg Ericsson successivt fram till tidigare i sommar.

Mycket om och men så åkte Ericsson på bakslag i mitten av juli, vilket innebar en resa från över 60 kronor, till att stanna upp nu i september kring 46 kronor.

Säljstyrkan har under senaste veckorna tydligt avtagit, även om styrkan i sig aldrig varit utmärkande på något vis i sig sedan nedgången i juli.

Vi upplever därmed positiva tongångar, och att Ericsson nu kraftsamlar inför nya tag. På nyhetsfronten talar mycket för att detta kan ske, då bolagets aktie begränsade nedsidan vid tekniska stödnivån kring 45.50 kronor i samband med att SvD Näringsliv lyft fram ett potentiellt utökat sparpaket den 7 september.

Bolaget kan komma att minska sin styrka med omkring 14 000 anställda i marknadsområdet Europa och Latinamerika. Detta uppges vara en del av bolagets vd Börje Ekholms stora sparplan. Totalt kan det uppgå till omkring 25 000 anställda som berörs av den stora sparplanen.

Ett attraktivt köpläge anses redan idag kring 45.50 kronor, för att inte gå miste om ett utbrott norrut inom kort.

Målkursen landar på tekniska motståndsnivån vid 50 kronor, varpå vi förväntar oss inte bara ett mothugg från säljare till följd av historisk tung volym, men även då prisnivån är en sentimental heltalsnivå.

Om tekniska stödnivån vid 45.50 kronor mot förmodan slås ut, och en vidare resa söderut uppstår, ja då begränsar vi en sådan nedgång med att förslagsvis placera en stop loss vid 44.50 kronor, då risken i ett sådant läge är ett återbesök av 2008 års lägsta vid strax ovanför 43 kronor.

Den 7 september framgick det även enligt ett pressmeddelande att bolaget ska samarbeta med Zenuity, ett samriskbolag mellan Autoliv och Volvo Car, vars verksamhet är att utveckla teknologier för självkörande bilar.

När det kommer till förändringar inom organisationen, framgick det även så sent som den 12 september att Niklas Hueveldop utses till chef för Marknadsområde Nordamerika, som sedan i maj 2017 varit tillförordnad chef för området.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Analys: Ericsson kraftsamlar inför nya tag!

Ericsson
Entré köp 45.50 kr Ticker ERIC B
Målkurs 50.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 44.50 kr P/E NEG
Senaste 46.00 kr Direkt avk. 2.1%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto