Home > Analys: Ericsson närmar sig ett köpläge!

Analys: Ericsson närmar sig ett köpläge!

Ericsson har tydligt vänt på tongångarna senaste dagarna, som inte minst klev över motståndsnivå under onsdagens handel, men som även stängde över MA 200. Ett mindre utmanande av 60 kronor upplevdes på torsdagen, vilket nu öppnar upp för en vidare uppgång, där dock en mindre rekyl väntas för att samla nya krafter.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Ericsson som tidigare i november föll till lägsta notering sedan oktober 2008, har upplevt förnyade krafttag.

Efter en avslutning av 2016 med utmanande av tydlig motståndsnivå, upplevde vi en mindre nedgång som sedan början av februari tydligt vänt på tongångarna.

Då vi lämnade ett tydligt översålt scenario denna tidpunkt, har vi nu klivit upp till en tydligt översåld nivå, vilket innebär att vi väntar en mindre rekyl inför vidare uppgång.

Torsdagens handel utmanade även 60 kronor, och dagshögsta noterades till 60.15 kronor, högsta notering sedan början av oktober 2016.

Ericsson har nu inte minst klivit över motståndsnivån kring 56.50 kronor, där även MA 200 noteras, och en tydlig notering häröver öppnar nu upp för vidare positivitet, och vidare resa norrut.

När väl etablering över 60 kronor upplevs, ser vi 60.50 kronor som en attraktiv ingångspunkt, för att uppleva en potentiell resa upp emot 66.00 kronor.

Under resans gång räknar vi med att säljare kommer visa framfötterna redan kring 63 kronor.

På sikt kan de positiva tongångarna komma att innebära att Ericsson nått en vändpunkt, och det är inte bara tekniskt, utan även fundamentalt som stödjer detta.

Om en etablering över 60 kronor misslyckas, ja då håller vi kortsiktigt ett extra öga mot 56.50 kronor som nu förväntas agera som tydligt stöd.

Med den nye vdn Börje Ekholm har positiviteten ökat, och tidigare i slutet av januari lyfte han fram att ”ha lite tålamod, vi kommer dit”.

När det kom till lönsamheten hette det att ”vi behöver säkra att vi genererar det kassaflödet vi behöver för att kunna göra våra investeringar och vara konkurrenskraftiga 5-10 år framöver”.

Spekulationer kring ett eventuellt uppköp av Ericsson har dock kretsat bland nyheterna senaste tiden, och då är det Cisco som hamnat i fokus. Huruvida det är sant eller ej, får framtiden helt enkelt utkristallisera.

Om inte så har åtminstone tongångarna tydligt vänt, och Ericsson ser riktigt intressant ut.

Ericsson
Entré köp 60.50 kr Ticker ERIC B
Målkurs 66.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 58.75 kr P/E 109
Senaste 58.95 kr Direkt avk. 1.7%

 

Vi rekommenderar ett köp omkring 60.50 kronor efter bekräftad etablering över tunga motståndsnivån 60 kronor. Målkursen landar på 66.00 kronor, som tidigare uppvisat stort intresse från säljare. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 58.75 kronor.

Aktien har nu tydligt etablerat sig över det långsiktiga jämviktsvärdet i form av både 200 dagars jämviktsvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Analys: Ericsson närmar sig ett köpläge!

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto