Home > Analys: Ericsson närmar sig målkursen…

Analys: Ericsson närmar sig målkursen…

Ericsson B har gått mycket starkt den senaste tiden och har nu kommit upp i närheten av motstånd i form av det långsiktiga jämviktsvärdet… vilket kan öppna upp för en lugnare fas framöver

Vi har tidigare indikerat att Ericsson stod inför en motreaktion uppåt då aktien under september visat bottentendenser i form av en vändnings candlestick. De positiva signalerna bekräftades veckan därpå genom bildandet av en grön stapel. Med facit i hand rekommenderades ett köp på 46kr se analys 3 okt, målkursen på 54.50, är nu endast en krona från gårdagens stängningskurs. Målkursen är i närheten att ett naturligt motstånd i form av MA 40 veckor vilket sannolikt inte blir passerat på första försöket vilket gör att vi siktar in oss på en mindre motreaktion efter ett test underifrån av MA 40 framöver.

Närmaste stöd på nedsidan finns först vid 50kr, varvid rekylen kan bli kännbar.

I ett långsiktigt perspektiv kan en större dubbelbotten ha bildats, detta scenario bekräftas genom en passering av 65kr på ovansidan vilket i sådana fall signalerar vidare uppgång mot 83 följt av 88kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom i den förväntade rekylfasen passera 50kr förväntas vidare avstämning runt de tidigare bottnarna vid 45kr.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är utplanande.

ERICSSON B
Ticker ERIC B
Marknad OMXS Large Cap
P/E neg
Senaste 53.50kr Direkt avk. 1.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.