Home > Analys: Etablering ovanför MA 40 veckor i Telia Company.

Analys: Etablering ovanför MA 40 veckor i Telia Company.

Telia Company har brutit uppåt från en längre tids bottenformation vilket är extra signifikant då det sammanfaller med en etablering ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet MA 40 veckor som planat ut.

Telias Company är en långsiktig underpresterare då aktien fortfarande handlas en bra bit under hälften av introduktionskursen. Aktien har efter ett misslyckat utbrottsförsök i mitten av april 2015 haft en mycket svag utveckling och under en längre tid visat en sekvens av fallande toppar och vilket under lång tid gjort aktien ointressant för ett köp.

De senaste månaderna har detta förhållande ändrats åt det positiva hållet då aktien sedan februari uppvisat stigande bottnar, forcerat motståndet vid 37.60kr och etablerat sig ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor, som planat ut. Förutsättningarna för starten av en återhämtning är därmed goda.

Aktien har dessutom en relativt hög direktavkastning, 5.1%, vilket gör aktien extra intressant. Aktien har efter en högre swing topp rekylerat ned i närheten av det tidigare motståndet, som omvandlats till ett stöd och utgör ett köp mot i första hand 41.40 följt av 43.50kr.

Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 36.50kr. Målkurs sätts till 40.90kr.

Forceras 41.50kr indikeras vidare uppgång mot 43.50 följt av 47kr. Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 37.60kr är det först vid en passering av 35.20kr på nedsidan som betydande svaghet indikeras.

Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor är utplanande.

Telia Company
Entré köp 37.60kr Ticker TELIA
Målkurs 40.90kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 36.50kr P/E 24
Senaste 38.59kr Direkt avk. 5.2%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TELIA.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto