Home > Analys: Etablering ovanför stöd inför delårsrapport ABB…

Analys: Etablering ovanför stöd inför delårsrapport ABB…

ABB aktien har efter en falsk säljsignal återetablerats ovanför stödet vid 167kr vilket ger goda förutsättningar för fortsatt uppgång inför delårsrapporten idag torsdag

ABB aktien har efter en marginellt högre högsta notering under juni 2015 haft en svag utveckling som tagit sig form av ett bredare handelsintervall mellan 138 och 167kr. Inom detta intervall har aktien visat en starkt stigande trend sedan januari 2016 vilket till slut lett till en forcering av motståndet vid intervalltaket under april månad, detta har utlöst en köpsignal.

Det tidigare motståndet runt 167kr har omvandlats till ett stöd som har testats och avvisats ett flertal gånger ovanifrån. Detta utgör tillsvidare skiljelinjen mellan bull och bear.

Två vändnings candlesticks har bildats den senaste månaden följt av en bullish engulfing candlestick den senaste veckan, vilket tydligt markerar att lägre priser avvisas. Detta borde logiskt sett leda till vidare uppgång mot i första hand motståndszonen runt 179kr, för att därefter invänta en eventuell säljrespons.

Aktien rapporterar idag torsdag där vi ser eventuell inledande svaghet som ett köpläge framförallt i närheten av 168.50kr. Målkurs sätts konservativt till 179kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 165kr.

ABB
Entré köp 168.50kr Ticker ABB
Målkurs 179kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 165kr P/E 24.1
Senaste 175.20kr Direkt avk. 3.60%

Veckodiagram

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto