Home > Analys: Europeiska Eurostoxx terminen bryter upptrenden

Analys: Europeiska Eurostoxx terminen bryter upptrenden

Europeiska Eurostoxx terminen har den senaste månaden fallit kraftigt med en nedgång på drygt 12 %. Upptrenden från juni 2012 har brutits och terminen har testat ett viktigt stöd runt 2490 som visat sig hålla för ett första test. 

Börsen har den senaste månaden upplevt en större volatilitet och dragning nedåt. Europeiska Eurostoxx 50 terminen innehåller de 50 ledande bolagen i Europa och därför har stor påverkan för den generella börsutvecklingen.

Eurostoxx terminen bröt för ett par veckor sedan den starkt stigande trenden från juni 2012. En toppnotering visades den 28 maj vid 2849 och terminen föll därefter i rask takt ned mot det starka stödområdet runt 2490 som visade sig hålla för ett första test.

Terminen blev i samband med den kraftiga nedgången översåld i det korta perspektivet vilket med de senaste dagarnas uppgång från stödet jobbats bort. Det är sannolikt med en sidåtgående rörelse mellan stödet vid 2490 och motståndet runt 2685 framöver, likt utvecklingen från jan till mitten av april månad. Om terminen följer detta scenario kan en potentiell toppformation form av en huvudskuldra vara under bildande.

Eurostoxx terminen startade likt dax terminen en rekyl från ett läge om 12 % ovanför dess underliggande 200 periods medelvärde. Att jämföra hur en tillgång handlas i relation med dess eget medelvärde är en effektiv metod som samtidigt ger en objektiv bild av vad som är högt eller lågt. För närvarande handlas terminen 1 % över dess medelvärde vilket innebär att den överköpthet som visades i maj månad helt har jobbats bort i samband med kursfallet under juni månad.

De nivåer vi navigerar efter framöver är det viktiga stödet vid 2490 samt motståndet vid 2685. Då stödet visade sig hålla har vi en neutral inställning så länge som terminen handlas mellan ovan nämnda nivåer.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto