Home > Analys: Eurostoxx ger positiva signaler då en potentiell toppformation sönderslås

Analys: Eurostoxx ger positiva signaler då en potentiell toppformation sönderslås

Europeiska Eurostoxx terminen har efter ett intensivt fall under juni månad återhämtat sig på ett kraftfullt sätt och en potentiell toppformation har sönderslagits. Terminen bröt under nedgången en upptrend som varat det senaste året men visade sig vara en falsk signal då terminen snabbt handlades ovanför den brutna upptrenden. Terminen har således gett signaler om underliggande styrka och fortsatt uppgång förväntas.

Börsen har den senaste månaden upplevt en större volatilitet och visat en kraftig motreaktion på fallet under juni månad. Europeiska Eurostoxx 50 terminen innehåller de 50 ledande bolagen i Europa och därför har stor påverkan för den generella börsutvecklingen.

Eurostoxx terminen bröt i mitten av juni månad en upptrend som varat det senaste året och förutsättningar fanns för ett större trendskifte. Ett starkt stödområde runt 2490 bromsade nedgången och ledde till starten av en kraftig motreaktion vilket tog terminen förbi det starka motståndsområdet runt 2685. Detta är mycket signifikant då en toppformation i form av en huvudskuldra har sönderslagits. Att terminen brottades med detta motstånd under flera dagar för att under torsdagen bryta igenom på ett kraftfullt sätt visar tydligt att köparna återigen är den underliggande dominerade kraften.

Det är sannolikt med en uppgång mot tidigare toppnotering vid 2849, passeras denna topp med god marginal finns det förutsättningar för en fortsatt uppgång mot kanaltaket strax under den psykologiska 3000 nivån.

Eurostoxx terminen handlas för närvarande 5 % över dess underliggande 200 periods medelvärde. Historiskt sett har värden runt 12 % signalerat behovet av en andhämtningspaus vilket innebär att nuvarande uppgång har förutsättningar att fortsätta en bit till. Att jämföra hur en tillgång handlas i relation med dess eget medelvärde är en effektiv metod som samtidigt ger en objektiv bild av vad som är högt eller lågt.

De nivåer vi navigerar efter framöver är det viktiga stödet vid 2685 (tidigare motstånd), tidigare toppnotering vid 2849 samt kanaltaket strax under 3000 nivån.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto