Home > Analys: Eurostoxx och tyska Dax misslyckat utbrott på nedsidan

Analys: Eurostoxx och tyska Dax misslyckat utbrott på nedsidan

FESX terminen handlas nu i en svagt fallande trendkanal och bröt för ett par veckor sedan stödet i form av den symmetriska triangel terminen då visade. Vi uppmärksammade att brottet av stödet var falskt och därmed fanns potential för en rörelse i andra riktningen. Eurostoxx terminen försökte ett par dagar senare på nytt att hitta säljare under lägsta noteringen i det falska utbrottet vilket återigen misslyckades. Det logiska efter två misslyckade försök på nedsidan vore en rörelse åt andra hållet för att fastställa var säljarna befinner sig. Eurostoxx terminen har nu handlats upp kraftigt och är i skrivande stund vid en motståndsnivå i form av taket i den fallande trendkanalen. De närmaste dagarna är det troligt att 2555 nivån, kanaltaket, testas och kanske även forceras vilket i sådana fall bekräftar den positiva undertonen. Då Eurostoxx terminen handlas i en större konsolidering räknar jag med att det kan bli fortsatt slagigt framöver. På ovansidan har vi motstånd vid 2578 samt 2596 vilket sannolikt kommer testas inom kort och eventuellt starta en nedgångsperiod.

Eurostoxx 50 termin (Dagsdiagram)
Eurostoxx 50 termin (Dagsdiagram)

FDAX terminen handlas för närvarande i en formation som kan liknas en broadening formation där en trendlinje dragen över bottnarna har agerat som stöd. Dax terminen har likt Eurostoxx terminen försökt att locka in säljare i marknaden men har misslyckats. En trendlinje dragen över bottnarna har skiljt säljarna från köparna och det såg ut som om säljarna hade fått övertaget då terminen stängde med god marginal under denna. Detta visade sig vara ett falskt utbrott och terminen startade dagen därefter en kraftig uppgång vilket tagit terminen upp som högst 7334.5. Ett motstånd i form av en trendlinje dragen över topparna i denna konsolidering finns runt 7420 och det vore naturligt om detta testades inom kort. Lyckas terminen med en bestående notering över 7420 ser det positivt ut och det finns potential att september toppen vid 7483 testas.

FDAX termin (Dagsdiagram)
FDAX termin (Dagsdiagram)

Då båda terminsdiagrammen visar ett bredare handelsintervall räknar vi med en fortsatt slagig utveckling till dess att intervallen passerats med god marginal. Ett idealiskt scenario är ett utbrott från handelsintervallet i form av stigande omsättning med en stängning nära dagshögsta/dagslägsta vilket sen bekräftas av en marginell rekyl med sjunkande omsättning.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto