Home > Analys: Eyetracking bolaget Tobii vid vägskäl.

Analys: Eyetracking bolaget Tobii vid vägskäl.

Eyetracking bolaget Tobii har under december månad funnit köpstyrka bakom kulisserna, och tydligt positivt momentum har inneburit att bolagets aktie nu befinner sig vid ett viktigt vägskäl. Ett utbrott och etablering över tidigare svårslagna motståndsnivån öppnar upp vägen för uppgång.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Tobii har under december månad innehaft ett positivt momentum sedan 200 dagars glidande medeltal fångade upp den tidigare nedgången.

Inte nog med att detta viktiga medeltal fångade upp nedgångsfasen, vi noterar även en tydlig underliggande trendlinje som stödjer det underliggande positiva momentum, varpå tidigare utmanande har inneburit kraftigare rörelse vidare norrut.

Bolagets aktie befinner sig nu vid ett viktigt vägskäl, och ett utbrott och etablering över 70 kronor öppnar upp rum för vidare uppgång norrut av en kraftfullare karaktär.

Samtidigt noterar vi att aktien heller ej är överköpt, vilket ger vidare utrymme för uppgång och utbrott av motståndsnivån.

Det nya året innebar även en inledning av positiv karaktär, och Tobii är heller ej ett undantag, och eftersom vi på Tradingportalen ser goda möjligheter till en fortsatt uppgång på börsen, ger detta ytterligare en positiv pusselbit till helhetsbilden.

Måndagens handel i bagaget så noterar vi även att MA 100 utmanades tydligt, vars notering över detta medeltal ej upplevts sedan nedgången i slutet av 2016.

Målkursen landar på 79 kronor, men inledningsvis räknar vi med mothugg från säljare kring 74 kronor under resans gång.

En av de senaste stora nyheterna är att Tobiis eyetracking-teknologi finns med i Huaweis nya smartphone Honor Magic.

Telefonen började säljas på den kinesiska marknaden dagen före julafton, och är den enda marknaden telefonen väntas lanseras på.

Bolagets vd kommenterade i samband med ett pressmeddelande om nyheten att bolaget anser att eyetracking befinner sig i ett väldigt tidigt skede inom smartphones, och sade samtidigt att ”jag tror att det kommer att krävas arbete, tid och investeringar för att göra eyetracking till ett brett fenomen inom det här området. På lång sikt finns det naturligtvis en jättespännande potential”, sade Tobiis vd Henrik Eskilsson till Nyhetsbyrån Direkt.

Tobii
Entré köp 70.50 kr Ticker TOBII
Målkurs 79.00 kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 68.50 kr P/E NEG
Senaste 68.50 kr Direkt avk. 0.0%

 

Köpläge uppstår vid utbrott och etablering över motståndsnivå vid 70 kronor. Målkursen landar på 79 kronor, varpå nödutgången förslagsvis placeras redan vid 68.50 kronor.

Aktien handlas tydligt ovanför MA 200, och efter tidigare utbrott av MA 50 noteras aktien nu vid MA 100.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

Analys: Eyetracking bolaget Tobii vid vägskäl.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto