Home > Analys: Fabege har fått säljsignal

Analys: Fabege har fått säljsignal

Fastighetsbolaget Fabege har i år gått upp med 8,0%, räknat på kursen i skrivande stund på 58,2 kr. Detta att jämföra med OMXS30 som gått upp med 4,5%.

Under sommarens börsrally har Fabege gått med 17,5%, räknat från botten kursen på 49,52 den 14:e juni.

Fabege har nu emellertid börjat se minst sagt tveksam ut i diagrammen. Ytterliggare kursuppgångar ser inte speciellt självklara ut. Snarare tvärtom, aktien har fått säljsignaler och potentialen ser nu störst ut på nedsidan.

Fabege fick en mindre säljsignal när kursen gick under 59 kr den 23 augusti och då bröt en uppåtgående trendlinje. Stänger Fabege sedan även under stödnivån som ligger kring 57 kr får aktien en betydligt kraftfullare säljsignal. I så fall bryter aktien också ur en huvudskuldra-formation.

Det skulle i så fall inte vara första gången i år aktien får en säljsignal ur en sådan formation. I slutet av mars fick aktien nämligen en säljsignal från en annan huvudskuldra-formation.

I vår analys av Fabege den 25 april skrev vi om den säljsignalen. Vi siktade då på en nedgång till minst 52 kr. Ett kursmål som alltså uppnåddes med god marginal.

Den nu aktuella huvudskuldra-formation indikerar ”bara” en nedgång till strax under 54 kr. Vid ca 54 kr har aktien också en stödnivå.

I och med att OMXS30 har fått säljsignaler och nedsidan för hela börsen ser ut att kunna vara betydande, se OMXS30 analysen den 23 augusti, är emellertid risken överhängande att aktien också kommer att testa stödnivån vid ca 50 kr.

Skulle inte den stödnivån heller hålla siktar vi på nedgångar till ca 48 kr eller ca 42 kr.

Den långa trenden, som vi definierar efter lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är oregelbunden. Den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, har dock börjat gå nedåt sedan i mitten av augusti.

Stochastic-indikatorn har tidigare varit nere på översålda nivåer. Nu har den dock kommit upp i ett något mer neutralt läge.

Vi rekommenderar därför att man säljer eventuella innehav i Fabege på uppåtrekyler och definitivt om aktien stänger under stödet vid ca 57 kr.

Eventuella uppåtrekyler kan också användas till att blanka aktien. Sikta på nedgångar till minst ca 54 kr. Stop loss om aktien stänger över 61 kr. Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visar större och större vinst.

Analys Fabege
Fabege (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.