Home > Analys: Fabege på väg mot kanalgolvet

Analys: Fabege på väg mot kanalgolvet

Fabege (Fastighetsbolaget Birger Gustafsson) är ett fastighetsbolag noterat på Stockholmsbörsen, med huvudsaklig inriktning mot uthyrning och förvaltning av kontorslokaler samt fastighetsutveckling. Fabege driver även olika typer av fastighetsprojekt, allt från att anpassa en lokal för en kund specifika behov till att planera och utveckla områden. Verksamheten är i sin helhet koncentrerad till Stockholm, med stark fokusering på de tre delmarknaderna Stockholms innerstad, Solna och Hammarby Sjöstad

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Fabege aktien har en botten notering runt 20 kr i samband med börsfrossan i slutet av 2008. Aktien har därefter stigit till som högst 80 kr och handlas nu i ett bredare intervall mellan 52.50 -80 kr. Inom detta intervall har en stigande trendkanal etablerats där kanaltaket agerar som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet är en stödnivå där aktien vänt två gånger än så länge. Nyligen var aktien uppe och testade moståndet vid kanaltaket vilket höll enligt förväntan och har lett till en rekyl i aktien. Det är sannolikt att aktien på sikt söker sig vidare ned mot kanalgolvet som sannolikt håller för ett första test och leder till en ny uppgångsfas för aktien.

I dagsläget är det inte ett optimalt läge för vare sig blankning eller köp då aktien handlas i mitten av trendkanalen och man får ha en alltför vid stop för att potentialen i förhållande till risken ska vara sund.

Stöd finns vid 58 samt 50 kr, motstånd vid 75 samt 80 kr.

Skulle aktien fortsätta nedåt enligt huvudscenriot kan ett köpläge uppstå runt kanalgolvet vid 58 kr.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto