Home > Analys: Fabege utlöser köpsignal.

Analys: Fabege utlöser köpsignal.

Fabege aktien handlas i en långsiktigt stigande trend. En mindre konsolidering bröts under måndagens handel vilket utlöste en köpsignal som bör ta aktien upp för ett avgörande test runt all time highs vid 99.55 kr.

Fabege har stigit kraftigt på börsen de senaste åren efter en botten notering runt 20 kr i samband med börsfrossan i slutet av 2008. Kursuppgångar har varvats med hälsosamma rekyler för att arbeta bort kortsiktigt överköpta lägen och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. En längre tids konsolidering mellan 63.60 kr och 77 kr forcerades vid årsskiftet och aktien har därefter utvecklats starkt.

Uppgången sedan januari månad har handlats inom ett tydligt intervall i form av en stigande trendkanal där kanaltaket agerat som motstånd som kanalgolvet som stöd. Under gårdagen bröt aktien en mindre konsolidering på ovansidan vilket utlöste en köpsignal, som öppnar upp för ett test av all time highs runt 99.55 kr.

Då aktien handlas i närheten av motståndet vid kanaltaket är det inte ett optimalt köpläge speciellt med tanke på att motstånd finns strax därovanför i form av all time highs. Man bör istället ta tillfället i akt att låsa in åtminstone en del av långsiktiga innehav och avvakta hur aktien reagerar på ett test av eventuella toppnoteringar.

Ett optimalt scenario för fortsatt uppgång är en signifikant forcering av motståndet vid kanaltaket, runt 98 kr, och all time highs vilket i sådana fall signalerar ett underliggande starkt köptryck så länge som aktien håller sig ovanför 98 kr nivån som omvandlats till en stödnivå.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FABG

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto