Home > Analys: Facebook vid omvärderingsläge?

Analys: Facebook vid omvärderingsläge?

Facebook aktien har sedan börsintroduktionen fallit kraftigt och närmar sig ett avgörande vägskäl för en positiv omvärdering eller starten på en ny nedgångsperiod.

För en investerare kan det vara intressant att känna till fyra fundamentala faktorer som har en påverkan på företagets värdering. Ökad sök funktion på webbplatsen förväntas av investerare att hjälpa Facebook tävla om reklam dollar mot sökmotor ledaren Google. Facebook Exchange är en reklam som fungerar genom att rikta annonser som använder en kombination av marknadsföring och Facebook data. Ett annonsnätverk, för närvarande i testfasen är tänkt att konkurrera med Googles AdSense-nätverk. Insiderförsäljning, aktier som tidigare varit låsta spär ut aktierna ytterligare, exempelvis så har både Zynga och Groupon förblivit i starka nedåttrender efter att inlåsningsperioden för insiders avslutades. Konkurrensen om Facebook växer exponentiellt. Google+, sågs inte som ett hot mot Facebook när det lanserades för ett år sedan, men har nu 100 miljoner aktiva användare varje månad, och 400 miljoner användare totalt.

Och nu till den tekniska bilden av facebook. Aktien har sedan introduktionen 18 maj varit en katastrof för investerare och aktien var i samband med introduktionen uppe som högst i 45 $ och står i dagsläget på 23.64 $, ett tapp på nästan 50 %. Aktien uppvisade en lägstanotering på 17.55 $ den 4 september och handlas nu i en svagt stigande trendkanal.  I samband med nedgången från 50 $ nivån har två tydliga volym distributioner bildats vilka åtskiljs av ett gap mellan 24.56 $ till 25.52 $.

Skulle aktien lyckas med en etablering ovanför 25.52 $ är en omvädering av bolagets framtid på gång då den tydligt visat att den lägre volymdistributionen inte längre är accepterad och rättvist pris ligger någonstans ovanför.

Sedan augusti månad har aktien pendlat i en svagt stigande trendkanal och nyligen testat trendlinje stödet runt 19 $ vilket lett till en kraftig upprekyl. Aktien börjar nu närma sig kanaltaket vid 24.70 $ vilket jag räknar med att hålla och leda till rekyl ned mot kanalbotten.

Värt att notera att en större volymstapel uppvisades i samband med delårsrapporten 24 september, aktien sjönk från öppningskursen under extrem omsättning vilket indikerar distribution. Vilket ger negativa utsikter framöver.  Den 14 nov avslutades en av de större inlåsningsperioderna vilket förväntades orsaka ett större kursfall men det motsatta uppvisades under extrem volym vilket ger indikationer om ackumulering, vilket ger positiva signaler framöver.

Vi ser en möjlighet till en kortsiktig blankning vid trendkanalstaket runt 24.70 $, med en stop loss på 25.70 $. Lyckas aktien till en etablering ovanför 25.60 $ sönderslås det negativa scenariot och vi får be att återkomma med framtida köpsignaler.

Facebook (Dagsdiagram)
Facebook (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto