Home > Analys: Falsk köpsignal indikerar svaghet i Trelleborg.

Analys: Falsk köpsignal indikerar svaghet i Trelleborg.

Trelleborg aktien har efter en köpsignal som visat sig vara falsk tagit sig ned mot MA 200 där aktien initialt funnit stöd. Så länge som aktien noteras under 165 kr förväntas ett genombrott av stödet runt 147 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Trelleborg aktiens stigande trend accelererade i början av året vilket gjorde aktien överköpt i förhållande till det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200. Denna överköpthet har de senaste månaderna neutraliserats då aktien tagit sig ned mot MA 200 och bildat en fallande kilformation. Vanligtvis leder ett utbrott till en återgång av den stigande trenden… men efter en stängning ovanför motståndet runt 157 kr föll aktien tillbaka under tilltagande omsättning i samband med delårsrapporten den 21 juli. Köpsignalen har således visat sig vara falsk vilket lett till vidare säljtryck som tagit aktien ned mot MA 200.

Så länge som aktien håller sig ovanför 147 kr finns det fortfarande chans till en vändning uppåt… med det negativa volym mönster som aktien uppvisat efter delårsrapporten har ökat risken betydligt, att aktiens små pendlingar den senaste veckan är en paus inför vidare nedgång.

På ovansidan finns ett motstånd vid 160 följt av 165 kr och så länge aktien handlas under dessa nivåer förväntas ett genombrott av stödet runt 147 kr i första hand. Detta synsätt understödjs av en potentiell huvudskuldra toppformation som är under bildande.

Vi ser en möjlighet att vara med på en förväntad nedgång i aktien och rekommenderar en blankning vid ett genombrott av 147 kr nivån. Nödutgången kan i detta fall placeras snävt, förslagsvis ovanför 152 kr. Målkurs sätts konservativt till 129 kr.

Närmaste stöd finns runt 147.50 kr. Närmste motstånd runt 160 följt av 165 kr. Det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde är stigande.  Det kortare 40 dagars medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto