Home > Analys: Falsk köpsignal öppnar upp för nedgång i Swedish Orphan Biovitrum.

Analys: Falsk köpsignal öppnar upp för nedgång i Swedish Orphan Biovitrum.

Swedish Orphan Biovitrum har gjort ett falskt genomslag av intervalltaket runt 120 kr vilket ger negativa indikationer, och öppnar upp för ett test av intervallbotten runt 102.50 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedish Orphan Biovitrum har de senaste månaderna inte haft någon ”followthrough” vid utbrott från konsolideringen som varat sedan juni, vilket gjort aktien svårhanterlig för utbrotts handlare och indikerat behovet att ändra strategi från utbrott till ”fade”.

En attraktiv ”fade” setup bildas när volymen vid ett utbrott inte ökar, följt av en stängning innanför utbrottsnivån. En position kan då tas vid ett återtest av utbrottsförsöket i en förväntat rörelse till motsatt sida av handelsintervallet. Detta skapar en attraktiv risk kontra potential, förutsatt att skillnaden mellan taket och botten av konsolideringsintervallet är tillräckligt stor.

I detta fall innebär det en blankning runt 120 kr med en stopp ovanför 125 kr i en förväntad rörelse mot intervallbotten runt 102.50 kr, risk kontra reward om 1 till drygt 3.

Så länge som aktien handlas under 120 kr är detta huvudscenariot. Skulle aktien stänga ovanför 125 kr är detta ett styrketecken då köpare hittat tillbaka trots det initiala misslyckade utbrottsförsöket.

Bryter aktien i ett senare skede igenom 102.50 kr på nedsidan ges signaler om en större korrigering där 95 kr är första anhalt på nedsidan.

Närmaste motstånd vid 120 kr. Stöd vid 108, 105 samt 102.50 följt av 95 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SOBI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto