Home > Analys: Falsk säljsignal i Swedish Match ger positiva signaler

Analys: Falsk säljsignal i Swedish Match ger positiva signaler

Swedish Match aktien bröt en längre sidledes konsolidering på nedsidan förra veckan. Den utlösta säljsignalen har visat sig vara falskt då aktien snabbt handlas tillbaka inom intervallet under kraftigt ökad omsättning. Detta ger positiva signaler och sannolikt starskottet för ett test av intervalltaket runt 260 kr.

Swedish Match-aktien har ett P/E på 16.2 vilket är i linje med bransch genomsnittet på 14.76. Utdelningen förväntas ökad med 10 % årligen och är för närvarande 7.30 kr per aktie vilket ger en direktavkastning på 3.1 %, vilket är under bransch snittet på 4.02 %. Vinst per aktie är 14.39 kr.

Aktien handlas över det sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 230 följt av 215 kr. Motstånd finns vid 260 kr.

Swedish match handlas sedan ett ett år tillbaka i en större bottenformation mellan 200 till 260 kr. Aktien har varit en underpresterare en längre tid men har nu visat tecken för uppgång då ett positivt momentum startats efter en falsk säljsignal. Det är inte ovanligt att en falsk signal leder till en kraftfull rörelse åt andra hållet då utbrottshandlare som ligger fel behöver täcka sina positioner samtidigt som momentum handlare ser en möjlighet att hoppa på en stark rörelse.

Då aktien misslyckats att attrahera nya säljare under motståndet vid 230 kr har detta omvandlats till ett stöd framöver och är en viktig referenspunkt för fortsatt uppgång mot intervalltaket runt 260 kr.

Det ser positivt ut så länge som aktien håller sig över stödet vid 230 kr. Vi rekommenderar ett köp vid ett eventuellt återtest av detta stöd med en stop loss på 215 kr. Målkurs är intervall taket runt 260 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto