Home > Analys: Falsk säljsignal på gång i Fingerprint Cards B…?

Analys: Falsk säljsignal på gång i Fingerprint Cards B…?

Fingerprint Cards B handlas i ett känsligt läge där aktien två gånger tidigare tvärvänt uppåt, efter att först ha skakat av sig köpare genom att signifikant passera tidigare botten.  Kommer det att ske igen för tredje gången…?

Fingerprint Cards B nådde en toppnotering på 136.50kr i december 2015 och en botten på 62.50kr i februari månad. Aktien har därefter handlas inom ett väl definierat handelsintervall där 75.75kr varit ett stöd på nedsidan och 118.20kr ett motstånd på ovansidan. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är trenden oregelbunden och en långsiktig placering ointressant.

Aktien visade positiva indikationer i mitten av november genom bildandet av en vändningscandlestikck i form av en ”hammer”, men har därefter visat svaghetstecken genom att falla tillbaka till samma nivå. Detta ökar oddsen att aktien gör sig redo att passera tidigare botten för att utröna vad för kraft som finns därbortom.

Aktien har vid två tidigare tillfällen visat på detta fenomen… signifikant passera tidigare lågpunkt, för att därefter komma tillbaka starkt. Kommer det att ske igen för tredje gången? Eller står aktien inför en större trendvändning?

Passeras tidigare botten följt av en vändning uppåt strax därefter ger det stöd åt scenariot om ett falskt utbrott på nedsidan med åtföljande uppgång. Skulle aktien däremot stänga under stödet två dagar i följd är detta ett tydligt svaghetstecken som indikerar en långsiktig vändning. För att vara extra säker rekommenderas en veckostängning under stödet som indikation av en vändning nedåt.

Fingerprint Cards
Ticker FING B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 12.1
Senaste 78kr Direkt avk. 0%

Huvudscenariot är att aktien uppvisar en falsk säljsignal till motsatsen bevisats.

Dagsdiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto