Home > Analys: Falsk säljsignal skapar köpläge i Electrolux B.

Analys: Falsk säljsignal skapar köpläge i Electrolux B.

Electrolux B har återigen tagit som ovanför stödet vid 210kr efter ett misslyckat försök att attrahera ett bestående säljintresse därunder. Detta skapar ett köpläge mot 235kr i första hand.

Electrolux B aktien handlas inom en långsiktigt stigande trendkanal där kanaktaket utgör ett hinder vid kursuppgångar och kanalgolvet ett stöd vid vinsthemtagning. Aktien har efter en toppnotering på 282.50kr i februari 2015 handlats ned till stödet vid kanalbotten i början av året där aktien visat på en kraftfull köprespons som lett till en återgång till den stigande huvudtrenden.

Sedan april månad har aktien handlats inom ett sidåtgående handelsintervall mellan stödet runt 210kr och motståndet vid 235kr. I början av september bröt aktien intervallet på nedsidan men misslyckades att attrahera ett bestående säljintresse vilket till en rörelse tillbaka ovanför 210kr, som på nytt omvandlats till ett stöd.

Så länge som aktien handlas ovanför detta stöd är det mest sannolika rörelsen ett test av intervalltaket, för att utröna vad för kraft som finns därovan. Visar aktien ett positivt utfall d.v.s. en stängning ovanför 235kr på veckobasis öppnas det upp för vidare uppgång mot 266, 280 samt kanaltaket runt 315kr.

Då risken på nedsidan avtagit i samband med det falska utbrottet ser vi vidare test av 210kr som en ingångsnivå för ett köp. Målkurs sätts till 234kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 205kr.

Electrolux
Entré köp 210kr Ticker ELUX B
Målkurs 234kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 205kr P/E 24
Senaste 213.10kr Direkt avk. 3.0%

Aktien handlas ovanför det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ELUX B.

Veckodiagram
Veckodiagram
Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.