Home > Analys: Falsk säljsignal utlöst i MTG B?

Analys: Falsk säljsignal utlöst i MTG B?

MTG B aktiens långsiktigt stigande trend har övergått i en sidledes handel mellan 282 och 314 kr. Stödet vid 282 kr bröts under juli månad men säljarna har inte visat på övertygelse vilket sannolikt indikerar en falsk säljsignal och därmed god chans för uppgång mot 311 kr.

MTG B aktien har handlats i en stigande trendkanal sedan november 2012. Kanaltaket har agerat som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet har fungerat som stöd vid kursfall.  Ett ofta förekommande fenomen är en akties utbrott genom kanaltaket, ett så kallat ”overshooting”, vilket indikerar extra ordinär styrka och är ett positivt tecken så länge aktien håller sig ovanför kanaltaket.

En eventuell återgång till den tidigare trendkanalen indikerar att köptrycket inte var av bestående karaktär vilket ofta resulterar i en snabb nedgång accelererad av dem som köpte i sista stund och timing mässigt kom in helt fel från början. Detta var precis vad som hände i MTG B aktien under november månad och efter en kort motreaktion vid stödet vid kanalgolvet i december bröt aktien med kraft den långsiktigt stigande trenden.

Aktiens kursutveckling har sedan trendbrottet övergått till en sidledes handel där ett stöd byggts upp runt 282 kr och ett motstånd runt 315 kr.

Aktien utlöste under juli månad en säljsignal då stödet vid 282 kr bröts med drygt 4 %. Aktien noterades som lägst 270 kr och har därefter visat på en oväntat stark återhämtning då aktien återigen handlats betydligt ovanför stödet vilket omvandlats till ett motstånd vid genombrottet.

Aktien visade en toppnotering på 295 kr och stängde under fredagen marginellt ovanför nyckel nivån vid 282 kr, vilket inte är det vanliga beteendet vid en genuin säljsignal. Med bakgrund av detta finns det goda möjligheter för en uppgång mot 311 kr vilket utgör en stark motståndsnivå och ett test av 200 MA underifrån. Vi har tillsvidare en neutral inställning till aktien.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto