Home > Analys: Fingerprint Cards inför rapporten…

Analys: Fingerprint Cards inför rapporten…

Fingerprint Cards B har efter en forcering av stödet runt 93kr nått som lägst 85.50kr där aktien uppvisat en mindre motreaktion inför rapporten på torsdag. Nivåer att navigera efter är motståndet vid 99kr och stödet vid 85.50 följt av 75.75kr.

Fingerprint Cards B nådde en toppnotering på 136.50kr i december 2015 och en botten på 62.50kr i februari månad. Aktien har därefter handlas inom ett väl definierat handelsintervall där 75.75kr varit ett stöd på nedsidan och 118.20kr ett motstånd på ovansidan. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är trenden oregelbunden och en långsiktig placering ointressant.

Aktien har efter en vändning nedåt innan intervalltaket testat stödet runt 85.50 kr där aktien de senaste dagarna visat en motreaktion. Detta är en positiv utveckling… att köpare funnits en bra bit ovanför det starkare stödområdet runt 75.75kr.

Så länge som aktien handlas ovanför lågpunkten från fredagen har vi siktet inställt på vidare uppgång och ett test av 99kr. Passeras denna nivå är oddsen goda för vidare uppgång mot augusti toppen i första hand.

Skulle aktien i samband med rapporten visa en negativ reaktion genom att passera 85.50kr på nedsidan är det först vid en passering av 75.75kr som större svaghet indikeras. I detta scenario riskerar aktien att bryta ned från en toppformation.

Fingerprint Cards
Ticker FING B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 16.6
Senaste 91.30kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas under det svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FING B.

Dagsdiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto