Home > Analys: Fingerprint Cards kraftsamlar inför utbrott!

Analys: Fingerprint Cards kraftsamlar inför utbrott!

Efter tidigare dystra utveckling sedan september månad 2016 lyckades Fingerprint Cards mer än halvera sitt börsvärde inom loppet av ett halvår. Köpare klev in i bilden och räddade vidare nedgång vid omkring 50 kronor, varpå en uppgång nu innebär tydligt utmanande av tung motståndsnivå, och kraftsamling indikerar nu att aktien kan stå inför ett utbrott.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Fingerprint Cards har sedan storhetsdagarna tappat mer än halva börsvärdet inom loppet av ett halvår.

Efter tidigare gap i slutet av 2016, uppkom ett försök till återhämtning redan strax över 57 kronor, som dessvärre misslyckades.

En vidare nedgång innebar att säljarna fick dominera och en botten nåddes vid omkring 50 kronor.

Humöret har drastiskt förändrats, och med positiva tongångar har aktien lyckats återta mer än 10 procent senaste veckorna, och noteras nuvarande vid 56.45 kronor efter torsdagens stängning.

Detta innebär samtidigt att ett tydligt motstånd vid 57.50 kronor inväntar, och med ett par försök till utbrott, och utrymme för vidare uppgång även i vår RSI indikator kan vi mycket väl äntligen vara på väg att få ett utbrott.

Just 57.50 kronor noterar historiskt hög handelsaktivitet, varpå vi räknar med ett tyngre motstånd bland säljare.

Vi räknar dock med att så länge som inget tydligt negativt inträffar rent fundamentalt inom kort, att vi kommer få ett utbrott och etablering över denna motståndsnivå.

Detta skulle innebära att ett köpläge uppenbaras kring 58 kronor, och en uppgång till 65 kronor förväntas.

Även om utrymme finns på sikt till nästa tunga motståndsnivå vid 73.50 kronor, så tynger positiviteten av den negativitet som upplevts senaste 6 månaderna, och med tanke på att 65 kronor noterar hög handelsaktivitet historiskt, väljer vi att nöja oss med att lämna en potentiell uppgång på lite mer än 10 procent.

Fingerprint Cards fortsätter att utveckla sitt utbud och har även utökat sin bredd, efter att bolaget den 1 februari lämnade ett pressmeddelande där det framgick att bolaget förvärvar Delta ID från Kalifornien, som är en ledande leverantör av teknologi för irisigenkänning.

Utöver detta framgick det så sent som på torsdagen efter att Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med Fingerprint Cards under Nordnet Live innevarande vecka, att bolagets vd Christian Fredrikson inte är oroad över den dual-sourcing som alltjämt ökar och står på tapeten.

Man uttrycker sig att man ser det som en naturlig utveckling på marknaden, och att det är ett sätt att verifiera att ett bolag bland annat kan leverera i tid.

Fingerprint Cards
Entré köp 58.00 kr Ticker FING B
Målkurs 65.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 56.00 kr P/E 8.7
Senaste 56.45 kr Direkt avk. 3.5%

 

Ett köp rekommenderas vid utbrott och etablering vid omkring 58 kronor, och en attraktiv målkurs ser vi redan vid 65 kronor, som historiskt uppvisat stort intresse bland säljare. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 56 kronor.

Aktien handlas strax under 50 dagars glidande medelvärde, samtidigt som både MA 50, 100 och 200 pekar söderut.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FING B.

Analys: Fingerprint Cards kraftsamlar inför utbrott!

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto