Home > Analys: Fingerprint har toppat, länge leve Fingerprint!

Analys: Fingerprint har toppat, länge leve Fingerprint!

Detta är en helt och hållet teknisk analys av biometriföretaget Fingerprint Cards AB.

 
Igår kom dagen många väntade på. En gigantisk nedgång som innan dess var en panikartad uppgång. Det är inte så ofta man ser sådana, senaste gången detta hände i något större instrument var i silver 2011. Det intressanta med dessa toppar är att de kännetecknas av kraftigt stigande volatilitet under ett par dagar och först en kraftig uppgång där priset kollapsar uppåt för att sedan tvärvända. Ofta är det blankare som blir tvungna att köpa tillbaka på toppen och utlöser den allra sista prisrörelsen.
Det intressanta i detta fallet är att hedgefonden Cadian Capital Management, som ligger kort ett stort antal Fingerprintaktier minskade sin blankningsposition i Fingerprint Cards på just tisdagen – från 2,52 till 2,36 procent.
Det framgår av den blankningsstatistik som Finansinspektionen publicerade på onsdagen.

Det är nu troligt att Fingerprint toppat för gott igår, eller om bolaget fortsätter växa, i åtminstone några år framöver. Det troliga är dock att detta har varit en bubbla vilket ytterligare bekräftades av att priset gick ner och utraderade hela 12 dagars uppgång, även om det är procenten som räknas. En bubbla brukar just alltid gå tillbaka till de nivåer som bubblan kom ifrån, och vad kan de må vara i just Fingerprints fall kan man fråga sig? Är det 40 kronor, 100 kronor eller kanske 200? I vilket fall som helst får vi veta svaret ganska snart då priset lär gå ner i ungefär samma takt som det gick upp med.
Det som skulle fälla ett sådant scenario är ifall priset hastigt rör sig över 420-kronors nivån och sedan stannar där. Dessa priser lär vi dock aldrig se igen om det verkligen har varit en bubbla vilket alla tecken talar för.

Jag gillar normalt inte att rita trendkanaler då jag inte har funnit, statistiskt sett, att de går väl ut. De är allt som oftast en efterkonstruktion som ser fina ut på papper.  Detta är viktigt att tänka på då jag just tänkte nämna en liten stödnivå i Fingerprint som alla kommer att titta på, vilket är viktigt i detta fall då vi just inte har något annat att gå på. Jag pratar om nivån 260 kronor som är botten i den Fingerprints längre trendkanal. Även om stödnivåer inte gäller i nedtrend kommer alla att titta på vad aktien gör vid den nivån och någon extra rörelse därifrån får vi nog!

Nu är det bara att vänta på att Fingerprint ska få en negativ trend och då kan vi se lite bättre hur aktiekursen kommer att utveckla sig framöver!

FINGERPRINT B

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.