Home > Analys: Förberedelse för nedgång i ABB.

Analys: Förberedelse för nedgång i ABB.

ABB aktien lyckades i en euforisk kursrusning i mitten av januari passera tidigare toppnivå vid 170 kr samt även motståndet vid kanaltaket men… köphysterin tog lika abrupt slut när aktien handlades tillbaka in i den stigande trendkanalen. Aktien visade ett så kallat ”overshoot” som ofta åtföljs av en trendvändning.

ABB aktien har utvecklats starkt på börsen sedan botten vid 107 kr i juni 2012 och befinner sig i en långsiktigt stigande trendkanal. En längre tids konsolidering inom den stigande trendkanalen bröts under oktober månad vilket ledde till en accelerering upp mot motståndet vid kanaltaket. Efter ett flertal test lyckades aktien till slut forcera kanaltaket men avsaknaden av en bestående köpkraft resulterade i ett falskt utbrott på ovansidan.

Detta ger negativa signaler framöver speciellt med tanke på att ett exhaustion gap bildats efter ett återinträde i trendkanalen, under signifikant ökad omsättning. En möjlig toppformation i form av en huvudskuldra har bildats vilket riskerar att utlösa en kraftfull säljsignal om aktien sjunker under 155 kr.

Vi avvaktar utvecklingen och återkommer vid en eventuell blanknings setup.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Motstånd finns vid tidigare toppar runt 176 kr. Stöd finns vid kanalbotten runt 155 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
20,5 (29,65) 1,4 (1,74) 3,0 (3,57) 3,2 (2,93) 5,05 7,79 53,81
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto