Home > Analys: Köpläge i Swedish Match!

Analys: Köpläge i Swedish Match!

Swedish Match handlas vid botten i en konsolideringsfas och runt det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 200 vilket gör aktien intressant för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedish match aktien har sedan årsskiftet haft det motigt på börsen i jämförelse med omxs 30 index, på grund av att aktien har handlats i ett bredare handelsintervall mellan 245 och 275 kr. Detta har gjort aktien mer lämpad för swing trading mellan stöd och motstånd.

I takt med att aktien kraftansamlat inom detta intervall har det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 hunnit ikapp priset, vilket kan innebära att aktien gjort sig startklar för en större rörelse och kanske även ett utbrott genom intervalltaket. Aktien handlas vid botten av konsolideringsintervallet och stödet i form av det stigande MA 200, vilket gör ett köp på nuvarande nivåer attraktivt i förhållande till risken för ett utbrott på nedsidan.

Huvudscenariot är att stödet visar sig hålla och leder till en uppgång mot 260 kr följt av 275 kr. Ett eventuellt utbrott genom intervalltaket i ett senare skede skulle vara en mycket positiv utveckling.

Skulle aktien mot förmodan signifikant passera stödet runt 245 kr är detta en klar negativ utveckling då risken är stor att aktien brutit ned från en toppformation. I detta fall förväntas ett test av 235 kr i första hand.

Vi rekommenderar ett köp mellan 246-249 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 240 kr. Målkurs sätts till 273 kr.

Aktien handlas vid det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande. Närmaste stöd finns runt 245 kr. Motstånd vid 260 följt av 275 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto