Home > Analys: Förnyad köpstyrka i Astra Zeneca!

Analys: Förnyad köpstyrka i Astra Zeneca!

Astra Zeneca har visat positiva signaler genom bildandet av en bullish engulfing candlestick efter ett djupare test än förväntat av stödet runt 560. Närmast utgör 622kr ett mindre motstånd inför ett test av tidigare toppnotering.

Astra Zeneca aktien har de senaste månaderna visat ett flertal tekniskt sett positiva signaler.

I början av juli forcerade aktien intervalltaket från en trippelbottenformation vilket enligt förväntan ledde till ett ökat köptryck som tagit aktien förbi det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor, samt forcerat intervalltaket i den fallande trendkanal som aktien handlats i det senaste året. Detta indikerar tydligt att minsta motståndet har skiftat till stigande vilket i praktiken innebär att det är lättare för aktien att stiga än att sjunka.

Med denna bakgrundsbild är förväntan att stödnivåer respekteras vid rekylfaser. Motståndet vid kanaltaket runt 560kr har omvandlats till ett stöd… där aktien trots ett djupare test än förväntat ovanifrån den senaste veckan bekräftat den underliggande styrkan genom att bilda en bullish engulfing candlestick på veckobasis. Detta öppnar upp för vidare uppgång mot 622kr följt av ett test av all time highs vid 643kr.

Kortsiktigt är aktien något överköpt vilket kan leda till en inledande rekyl i början av veckan där vi ser en idealisk ingångsnivå runt 570kr. Målkurs sätts konservativt till 621kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 553kr.

ASTRA ZENECA
Entré köp 570kr Ticker AZN
Målkurs 621kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 553kr P/E 38.2
Senaste 579kr Direkt avk. 4.1%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AZN.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto