Home > Analys: Förnyade krafter i Kinnevik indikerar hög utbrottsmöjlighet!

Analys: Förnyade krafter i Kinnevik indikerar hög utbrottsmöjlighet!

Kinnevik indikerar efter en längre tids kraftsamling en hög utbrottsmöjlighet. Bolagets aktie nådde en vändpunkt tidigare i somras strax över 180 kronor, och trots att resan tog slut vid 218 kronor indikerar en högre bottenformation mitten av september snarare en förstärkt tro på en vidare uppgång, då vi åter igen utmanar denna signifikanta prisnivå.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Kinnevik som bottnade ut tidigare i somras efter en negativ utveckling som pågått sedan mitten av 2015 står nu framför dörren kring flera viktiga vägskäl.

Trots en sidledes handel som upplevts de senaste veckorna, står vi alltså nu och utmanar inte minst 200 dagars glidande medelvärde, men även 40 veckors glidande medeltal, samtidigt som 218 kronor är en mycket svårslagen motståndsnivå som tidigare gett kraftigt mothugg.

Att vi ytterligare noterat en högre bottenformation i september när vi fick en rekyl ned till 200 kronor, förstärker tron ytterligare för ett utbrott över vår motståndsnivå 218 kronor där vi nu noteras strax under.

Vi har alltså inte bara en signal, utan tre signaler som talar för att vi ska lämna det negativa territoriet under 218 kronor.

Kraftsamlingen ser alltså ut att ge resultat, och vi tror att när vi väl lyckas kliva upp till 220 kronor, att vi fått den bekräftelsen som behövs för att hoppa på tåget som förväntas ta oss till 245 kronor, följt av ett slutligt mål vid 260 kronor vid ett fortsatt positivt scenario.

Utbrottet behöver därmed bekräftas genom en notering över MA 200, MA 40 veckor men även tydligt över 218 kronor och vi väljer därför att ställa en ingångspunkt vid 220 kr.

Framgångsrika bolag med starka intäktstillväxter såsom Zalando och Global Fashion Group där Kinnevik har stora innehav, står nu snart för omkring halva bolagets portföljvärde, vilket ger Kinnevik en unik position på modemarknaden.

TOPSHOP, Tommy Hilfiger, Hugo Boss och Nike är några av de varumärken som finns med i Global Fashion Groups varumärkesportfölj, där Kinnevik äger 35 procent.

I en analys från Handelsbanken tidigare i september uppgavs att Zalando har en andel på drygt 1 procent av den europeiska modemarknaden, jämfört med H&M och Inditex som har runt 4-5 procent, och att man pga. en helt annan skalbar modell har svårare för att se ett teoretiskt tak för bolagets marknadsandel.

Kinnevik
Entré köp 220.00 kr Ticker KINV B
Målkurs 245.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 210.00 kr P/E -4.0
Senaste 217.40 kr Direkt avk. 3.6%

 

Vi rekommenderar ett köp kring 220 kr för att få en bekräftelse av utbrott. Vår första målkurs sätts till 245 kronor, men vi ser en hög sannolikhet att uppnå 260 kronor. Nödutgången placeras förslagsvis kring 210 kronor.

Aktien handlas precis vid det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagars och 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol KINV B.

Förnyade krafter i Kinnevik indikerar hög utbrottsmöjlighet!

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto