Home > Analys: Forsatt säljpanik skapar attraktiv ingångsnivå i Svenska Handelsbanken A.

Analys: Forsatt säljpanik skapar attraktiv ingångsnivå i Svenska Handelsbanken A.

SHB A börjar snabbt närma sig dubbla stöd runt kanalgolvet i den långsiktigt stigande huvudtrenden. Ett första test av 86.50 kr utgör en attraktiv köpnivå mot i första hand 100 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Svenska Handelsbanken A har testat 40 veckors glidande medelvärde ett antal gånger de senaste tre åren och bortsett från ett falskt nedställ i oktober 2014, har aktien snabbt studsat uppåt och påbörjat en ny uppgångsfas i aktien. Detta förhållande har nu omvänts då aktien brutit igenom MA 40 veckors med kraft vilket gör att detta omvandlats till ett potentiellt motstånd inför den kommande upprekylen i aktien.

Aktien har efter en lägre topp i juli handlats ned kraftigt och handlas i en kortsiktigt fallande trendkanal inom den långsiktigt stigande huvudtrenden. Kursfallet de senaste dagarna har medfört att aktien i snabb takt närmar sig en potentiell vändningsnivå vid kanalgolvet då detta även sammanfaller med ett horisontellt stöd.

Det är sannolikt att aktien åtminstone på ett första test bjuder på en motreaktion framförallt om stödet nås de kommande dagarna utan paus däremellan. Då risken fört fortsatt nedgång genom stödet på ett första test anses vara lägre an oddsen för en motreaktion föreslås ett köp runt 86.50 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 81 kr. Målkurs sätts till 100 kr.

Aktien handlas under det fallande 40 veckors glidande medelvärde. Det kortare 8 veckors glidande medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SHB A.

(Veckodiagram)
(Veckodiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto