Home > Analys: Försök till trendvändning i MTG B.

Analys: Försök till trendvändning i MTG B.

MTG B aktien bröt igenom det fallande jämviktvärdet MA 200 den 20 februari, men har än så länge inte visat den kraft som behövs för en trendvändning. Så länge som aktien handlas ovanför 250 kr finns det fortfarande hopp att köparna skall hitta tillbaka.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

MTG B aktien handlas i en bredare trendkanal sedan augusti 2011. Kanaltaket agerar som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet fungerar som stöd vid kursfall. I mitten av oktober var aktien nere och testade kanalgolvet vilket ledde till en kraftfull motreaktion, och bildandet av en högre lägsta notering i februari. Den högre lågpunkten medförde en positiv underton som ledde till att aktien testade det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 underifrån.

Vid genombrottet ökade inte volymen märkvärt vilket är negativt som de senaste dagarna förstärkts då aktien haft betydligt högre omsättning på nedgångsdagar i jämförelse med uppgångsdagar. Trots detta finns det förutsättningar att aktien på sikt kan sega sig uppåt så länge som stödet runt 250 kr är intakt.

Forceras stödet är det sannolikt med fortsatt nedgång mot nästa stöd runt 220 kr. Skulle aktien mot förmodan visa styrka är det först vid en passering av motståndet runt 275 kr som den tekniska bilden ljusnar rejält då aktien brutit sig loss från en större bottenformation.

Aktien handlas vid det långsiktigt svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Närmaste stöd finns runt 250 kr. Motstånd vid 275 samt 283 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto