Home > Analys: Fortsatt risk för nedsida i Intercontinental Hotels.

Analys: Fortsatt risk för nedsida i Intercontinental Hotels.

Brittiska hotellgruppen Intercontinental Hotels har inlett hösten i tydligt negativa tongångar. Flertalet tekniska nyckelnivåer har brutits, och aktien är nu kraftigt tekniskt översåld. Kortsiktigt innebär detta att vi ser en studs inom horisonten, varpå ett nytt säljläge uppstår…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Likt flera bolag på börsen har likväl även brittiska hotellgruppen utvecklats negativt senaste tiden. Sedan sensommaren har bolagets aktie gått från 4 400, ned till att stänga vid 3 668 i fredags.

Bolaget har verksamhet i omkring 100 länder, med över 5 000 hotell, och har anor tillbaka till 1770.

Rent tekniskt fick vi ett negativt utbrott ur det kortsiktiga handelsintervall, som pågått senaste två veckorna på fredagen.

Detta innebär likväl att bolagets aktie nu är kraftigt kortsiktigt översåld, varpå en studs väntas.

Ett säljläge ses därmed vid studs, omkring 3 750. Eftersom vi utifrån ett längre perspektiv ser utrymme för vidare nedgång, då tidigare etablering under 3 800 var en negativ signal på vidare resa söderut, landar målkursen på 3 475.

Möjligtvis kan det vara värt att vikta ned redan vid 3 500, då detta är en signifikant sentimental heltalsnivå, som befinner sig strax ovanför 3 475, som innehar signifikant med volym sedan tidigare.

Om vi i ett scenario där förväntad studs ger ett genombrott och etablering över 3 750, ökar risken för nytt utmanande av 3 800. Potentiellt skulle ett sådant scenario kunna vara ett falskt utbrott, men om vi därefter kliver över 3 800, begränsar vi ett sådant scenario och uppsida genom att placera en stop loss redan vid 3 825.

Aktien handlas sedan sensommarens nedgång en bra bit under det långsiktiga vägskälet i form av 200 dagars glidande medelvärde, som efter fredagens handel befinner sig vid 4 048.33.

Aktien handlas på Londonbörsen, under symbol IHG, och är listad inom storbolagsindexet FTSE 100.

Analys: Fortsatt risk för nedsida i Intercontinental Hotels.

Intercontinental Hotels
Entré sälj 3 750 p Ticker IHG
Målkurs 3 475 p Marknad FTSE 100
Nödutgång 3 825 p P/E 20.99
Senaste 3 668 p Direkt avk. 2.19%

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto