Home > Analys: Fortsatt svaghet förväntas i Fingerprint Cards B.

Analys: Fortsatt svaghet förväntas i Fingerprint Cards B.

Fingerprint Cards B har visat långsiktigt negativa signaler genom att bryta ned från en större toppformation. Vår tidigare förhoppning om en motreaktion och gap täckning har grusats, vilket bekräftar ett ”breakaway gap” och betydligt lägre kurser framöver.

Fingerprint Cards B nådde en toppnotering på 136.50kr i december 2015 och en botten på 62.75kr i februari 2016. Aktien har därefter handlats inom ett väl definierat handelsintervall där 75kr varit ett avgörande stöd på nedsidan och 118.20kr ett motstånd på ovansidan.

Stödet vid 75kr bröts med kraft i början av december och aktien har inte som tidigare tillfällen hittat köpare efter en flush genom tidigare lågpunkt…vilket stödjer fortsatt nedgång. Vid genombrottet bildades ett mindre gap som inte blivit täckt i samband med den senaste månadens modesta motreaktion vilket indikerar att ett ”breakawy gap” bildats. Ett ”breakaway gap” indikerar vanligtvis starten av en ny trend och bildas vanligtvis i samband med nyhetsflöde.

I början av veckan bekräftades de tidigare svaghetssignalerna genom en ny lägsta notering för året, vilket gör att vi blickar nedåt mot närmaste stöd runt 41.40kr… som kan leda till en tillfällig paus. Därefter finns stöd vid 29.20 samt runt 22kr. Vi avråder med köp och ser tillsvidare upprekyler som ett läge att kliva av långsiktiga innehav alternativt inleda en blanknings position.

I dagsläget finns det inte mycket att hoppas på, och med tanke på digniteten i uppgångsfasen mellan maj till oktober 2015 hanns det inte med att bygga upp substantiella stöd, varvid nedgången sannolikt blir lika kraftfull som den tidigare uppgångsfasen.

Skulle aktien ta sig upp mot 59.50kr skapas ett blankningsläge mot 41.40kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning över 63.75kr.

Fingerprint Cards B B
Entré sälj 59.50kr Ticker FING B
Målkurs 41.40kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 63.75kr P/E 8.9
Senaste 57.40kr Direkt avk. %

Aktien handlas under det fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FING B.

Dagsdiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto