Home > Analys: Fortsatt svaghet i Lundin Mining…

Analys: Fortsatt svaghet i Lundin Mining…

Lundin Mining befinner sig i en starkt fallande trend efter ett misslyckat utbrott genom kanaltaket. Vi avvaktar en stängning ovanför 28 kr innan vi ser en ljusning.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lundin mining har handlas i en långsiktigt svagt stigande trendkanal sedan oktober 2011. Inom kanalen respekterar aktien motståndet vid kanaltaket och stödet vid kanalgolvet väl och bortsett från ett falskt utbrott genom kanaltaket i början av maj utgör detta område aktiens ”värdeområde”.

Aktien har i kölvattnet av en falsk köpsignal visat ett ökat säljtryck som tagit aktien ned under stödet vid kanalbotten, vilket utlöst en säljsignal. Närmaste större stödområde finns först vid 21 kr och så länge som aktien handlas under utbrottsnivån runt 28 kr finns det ingen anledning att köpa aktien.

Vi har siktet inställt på fortsatt nedgång mot 22.50 följt av 21 kr.

Skulle aktien på tredje försöket, lyckas att återigen ta sig ovanför 28 kr och stänga där är detta ett positivt tecken som öppnar upp för möjligheten av en full värde rotation upp mot kanaltaket runt 42 kr.

Vi rekommenderar att man avvaktar tillsvidare med köp och ber att få återkomma när de tekniska förutsättningarna är goda för en uppgång. För den kortsiktiga aktören kan en blankning vara intressant så länge som aktien handlas under 28 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är starkt fallande.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto