Home > Analys: Fortsatt svaghet i Sandvik

Analys: Fortsatt svaghet i Sandvik

Sandvik AB är en global industrikoncern med representation i 130 länder och en världsledande position i utvalda nischer. Antalet anställda är cirka 50 000 (varav cirka 10 000 i Sverige) och omsättning omkring 94 miljarder kronor. Sandviken finns omfattande produktion och avancerad materialforskning samt koncernens huvudkontor. Från och med hösten 2012 så återfinns huvudkontoret i World Trade Center i Stockholm. Drygt 5 500 anställda arbetar vid Sandviks anläggningar i Sandviken.

Aktien handlas under det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns vid 82 följt av 72 kr. Motstånd finns vid 97 samt 108 kr.

Sandvik aktien har visat svaghet efter ett flertal misslyckade försök att forcera motståndet runt 108 kr efter årsskiftet.  Aktien har brutit stödet i form av den stigande trenden från september 2011.

Ett återtest av upptrenden underifrån misslyckades under maj månad och bekräftade att trenden vänt nedåt. Då minsta motståndets lag har vänt ned i kombination med en relativ svaghet i aktien jämfört med OMXS30 index ser det mörkt ut framöver. Aktien är värd att blankas vid eventuella upprekyler mot den fallande trenden.

Det är sannolikt att aktien på sikt tar sig ned mot i första hand stödet runt 82 kr för en avstämning men sannolikt så lågt som 72 kr.

Då börsen som helhet befinner sig i en positiv trend finns det betydligt mer motståndskraftiga aktier att äga.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAND.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto