Home > Analys: Förutsättningar för trendvändning i Venue Retail Group B.

Analys: Förutsättningar för trendvändning i Venue Retail Group B.

Venue Retail Group B har oscillerat runt den långsiktigt fallande trenden samtidigt som en kraftansamlingsfas inletts efter att aktien visat en positiv motreaktion vid ett test av tidigare lågpunkt. Bryts 18.85 kr utlöses en köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Venue retail Group B har varit en riktig underpresterare på börsen sedan maj 2013 då aktien efter en toppnotering på 47.05 fallit till som lägst 12.98 kr i början av november, ett ras på hela 73 %.

Aktien bröt med kraft igenom jämviktsvärdet i form av MA-200 i oktober 2013 och har därefter utvecklats mycket svagt i en tydligt fallande huvudtrend, vilket sållat bort aktien som en långsiktig placering.

Den tekniska bilden har de senaste månaderna blivit mer positiv då aktien efter ett flertal test av tidigare botten runt 14.58 återigen tagit sig ovanför denna nivå och inlett en kraftansamlingsfas ovanför denna botten. Det är för tidigt att fastställa att aktien gjort sitt på nedsidan men divergensen i OBV indikatorn signalerade redan i juni månad ett positivt volymmönster som stödjer en trendvändning uppåt.

Bryts toppen av kraftansamlingsfasen vid 18.85 kr, utlöses en köpsignal. Första anhalt på ovansidan är motståndet vid 23 kr följt av 25 kr.

Vi rekommenderar ett köp på utbrott vid 19 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 17.80 kr. Målkurs sätts konservativt till 22.90 kr.

Vi har en positiv grundinställning så länge som aktien handlas ovanför stödet runt 15.30 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 15.30 kr. Motstånd finns vid 23 följt av 25 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol VRG B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto