Home > Analys: Framgångsrikt test av stöd i Tele2 B.

Analys: Framgångsrikt test av stöd i Tele2 B.

Tele2 B har på månadsbasis stängt ovanför 109kr vilket är en mycket signifikant positiv utveckling då aktien handlats därunder sedan 2001. Prisobjektivet från köpsignalen indikerar uppgång mot 188kr.

Tele2 aktien har de senaste decennierna varit en mycket tråkig aktie då aktien varit fastlåst i ett smalt handelsintervall… som med åren snävats till ytterligare.

Buy and hold har inte varit aktuellt förrän nu, då aktien med genombrottet på ovansidan under april månad och med bakgrund av den oerhört långa kraftansamlingsfasen… bör ha rejält med lyftkraft. Prisobjektivet indikerar en uppgång mot 188kr… men det är inget som säger att det inte kan bli betydligt mer än så. Förutsättningarna är goda för starten av mångårig trendande rörelse på ovansidan.

Aktien har efter utbrottet på ovansidan, återtestat 109kr som framgångsrikt agerat som ett stöd, vilket stödjer fortsatt uppgång. Vi ser ett köpläge uppenbara sig vid en mindre motreaktion ned mot 112kr för att täcka igen ett mindre gap. Nödutgången placeras förslagsvis vid en veckostängning under 107kr. Målkurs sätts konservativt till 149kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande.

Tele2
Entré köp 112-113kr Ticker TEL2B
Målkurs 149kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 107kr P/E 181.5
Senaste 113.45kr Direkt avk. 3.5%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TEL2 B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto